Bergen Sail

Voor het 43ste jaar op rij organiseert Botenclub Bergen spectaculaire catamaran zeilwedstrijden op zaterdag 10 en zondag 11 september. We zeilen de wedstrijden dit jaar onder de vlag van Bergen Sail 2022. ⛵

De wedstrijden worden georganiseerd vanuit het clubpaviljoen van de Botenclub. Het clubpaviljoen van de Botenclub is bereikbaar via de zuidelijke strandopgang en je vindt het paviljoen 200 meter voorbij Blooming Beach.

Voor de zeilers!
Er wordt gestart in twee startvelden, welke zijn omschreven in de Lokale Wedstrijd Bepalingen die bij de inschrijving op de Botenclub Bergen wordt uitgereikt. Onder de vlag van Bergen Sail 2022 wordt tevens  het Kustzeilevenement georganiseerd, wat onderdeel is van de NFB (Nederlandse Federatie van Brandingwatersport). Verder is Bergen Sail 2022 een klasse-evenement voor de Dart 18 en de Hobie-cats.

Programma
Vrijdag 9 september 2022
• Vanaf 18:00 tot 21.00 uur bootvervoer van rotonde hoofdstrandopgang naar het clubpaviljoen

Zaterdag 10 september 2022
• Vanaf 08:00 tot 10:00 uur bootvervoer van rotonde hoofdstrandopgang naar het clubpaviljoen
• 11:00 Briefing door wedstrijdleiding
• 13:00 uur start wedstrijd

Zondag 11 september 2022
• 12:00 uur vervolg wedstrijd
• ca. 17:00 uur Prijsuitreiking bij het clubpaviljoen
• Vanaf 18.00 uur bootvervoer van clubpaviljoen naar rotonde hoofdstrandafgang

Vooraf inschrijven verplicht je tot niets
Door voorinschrijving heeft de organisatie een indicatie hoeveel catamarans dit jaar naar Sail 2022 komen. Het inschrijfformulier ligt dan  klaar wat de procedure versneld. Tarieven: éénmansboot €50,00 en tweemansboot €60,00. De briefing en de prijsuitreiking zullen plaatsvinden bij de grote trailer naast het clubpaviljoen.

Voor de bezoekers!
Bezoekers zijn van harte welkom om te komen kijken naar de spectaculaire catamaran zeilwedstrijden. Het mooiste moment om te komen kijken is bij de start van de wedstrijden als de boten het water in gaan en als de boten weer binnen komen (zaterdag rond 16.00 uur en zondag om 15.00 uur). Botenclub Bergen zorgt daarnaast voor deelnemers en bezoekers veel gezelligheid op het strand en clubpaviljoen. Kom gezellig een kijkje nemen en drink een drankje en eet een hapje met ons mee. Je bent van harte welkom! 😄🍻🍔 Tip! Neem een verrekijker en een camera mee. 

Voor jou en onze veiligheid
Uiteraard vragen wij jullie thuis te blijven bij klachten die corona-gerelateerd zijn zoals omschreven door de RIVM.

Bergen Sail 2022, sport, fun music and more!

Tot ziens tijdens Bergen Sail 2022!

 • Inschrijfformulier Bergen Sail 2022

 • Gegevens van de boot:

 • Inschrijfgeld

  Door voorinschrijving heeft de organisatie een indicatie hoeveel catamarans dit jaar naar Bergen aan Zee komen. Het inschrijfformulier ligt dan op de zeildagen ingevuld klaar wat de procedure versneld. Inschrijfgeld éénmansboot €50.00 en tweemansboot €60.00, te voldoen als je je hebt aangemeld bij de wedstrijdleiding in de kantine van Botenclub Bergen.
 • De deelnemers aan de wedstrijd(en) doen zulks geheel voor hun eigen rekening en risico. Het wedstrijdco-mité is niet aansprakelijk voor enige schade, welke dan ook, waaronder begrepen schade aan schip, aan de opvarenden en aan boord aanwezige goederen, welke direct of indirect in verband met de deelneming aan de wedstrijd(en) zou kunnen ontstaan.
 • Handtekening stuurman / -vrouw:

  Tekenen bij aanmelden wedstrijdleiding – datum:
 • Handtekening bemanning:

  Tekenen bij aanmelden wedstrijdleiding – datum: