John in actie

 John in actie, prachtig zeetje en prima visweer.Leo Leijen en Kees Terweij soppen de Oudang even lekker af. Zij vissen nog op de Old-School wijze, even door de branding trekken, dan op de peddel en starten maar. Geen risico in de branding!  

 

 

 

 

100 jaar ervaring bij elkaar!                                       Bot van 38 cm van Leo Leijen, flinke joekel!

 

Even een onderonsje, welke tactiek zetten we de volgende wedstrijd in??

Eerste prijs voor Cees Hendrix                                     Tweede prijs: Leo Leijen, prima koeltas

Derde prijs voor John, lekker vismesje zodat er aansluitend vis gebakken kon worden. Dat hij scherp is weet Hans Weijers inmiddels ook!

 

Hans Louwe had hem bij de familiedag al even ingesneden, nog zo’n Zweeds scherpsnijdertje. Vierde prijs!

Lekker knabbeltje voor bij de pilsen! Dat verbroederd!

Aansluitend Barbecue, waar heb je het! Juist bij mooiste club ter wereld.

26 mei 2012: Visdelegatie uit het Derp verslaat elite van de KZBV!

Zaterdag 26 mei, een stralende dag. Vrijdagavond Cees Bruin gebeld en pieren besteld. Zaterdagochtend beetje brak opgestaan en op naar de markt om ze op te halen. Beetje doortrappen naar het strand. Onderweg haakte Cris de Vries aan. Op de club bakkie koffie en boot klaarmaken. De animo was goed. Helaas waren Leo Leijen en Kees niet te bereiken. Ook Hans Louwe ging liever wandelen in Antwerpen als ik het goed begrepen heb. Wel kregen we bezoek van een stel “brood”vissers. De avond tevoren had ik van Harry al gehoord dat ze wel 40 verschillende onderlijnen mee zouden nemen en wat emmers vol zouden vissen. Wat hij niet vertelde is dat hij in plaats van zijn vrouw, broertje Bernhard meenam. Dit had voor ons desastreuse gevolgen! zie de uitslag! Mijnheer ving natuurlijk nog even een Poontje mee. Geen minimum maat maar wel 15 punten. Sterk uit de hoek kwamen ook Kees en Glenn Hendriks. Nette wedstrijdvis. De maat schar was naar 20 cm gezet zodat er aankomend jaar nog wat kan groeien in de Noordzee. Al met al waren ze goed voor 33 scharren aan de maat.

Ook de familie de Vries was in volle strekte aangetreden, helaas vielen ze net als mij net buiten de prijzen. Aansluitend hebben we de prijzen uitgereikt en hebben we lekker vis gebakken! Dit tot groot genoegen van een flink aantal nieuwe leden die meteen met de neus in de botor vielen en konden proeven van de toffe sfeer op de club. Voor maandag de 28e was er wederom een wedstrijd gepland, echter deze ging vanwege mist en daardoor weining animo niet door.

Langs deze weg nog even een oproep voor ons nieuwe lid Pieter om zijn boot zo snel mogelijk te laten keuren en voor zijn verjaardag hengels en visgerei te vragen zodat hij volgende keer mee kan doen.

Voor de eigenaren van een zekere Boston Wahler kan ik alleen maar zeggen, jammer jongens, gemiste kans. Zo blijven jullie achter het net vissen.

Bernard Harms heeft de eerste wedstrijd 2012 gewonnen. Hopelijk vergeet Harry hem volgende keer mee te nemen! Hij ging er vandoor met een aaskoeltas. Er kan natuurlijk ook een sixpack in.

 

Kees heeft de 2e prijs te pakken! scoorde een molen, of was het nou de hengel of had Glenn de hengel en Kees toch de molen??

Glenn is er in ieder geval wel blij mee!

Ook deze drie mannen hadden prijs! en wel in de vorm van een onvergetelijke dag bij de leukste club langs het Noordzee strand.

19 augustus 2012: Marja de Vries wint wedstrijd met Geep!

Op vrijdag 19 augustus 2011 naar het strand getogen met verse pieren, helaas wederom harde wind en hoge branding. Pieren netjes in vers zeewater weggezet voor zaterdag 20 augustus. Met de kriebels weer vroeg naar het strand, algauw kwam Cris ook kijken, maar wederom geen visweer door te hoge branding en golven. Nu de pieren maar in een krantje in de koelkast om te kijken of het voor zondag wat zou worden. Op zondag heel vroeg opgestaan, en jawel geen wind van betekenis. Nu hoeft dat nog niet alles te betekenen dus snel op naar het strand. Daar zag het er super uit. Spullen klaar gezet, tankje gevuld en boot te water. Ook op zondag was Cris er snel bij, dat was boot twee. Maar voor een geldige wedstrijd hadden we meer boten nodig. Mijn vismaat voor vandaag was Renee Oudes, die eerst maar even gebeld. Hij zou er met n half uurtje zijn. Gerard was er ook nog niet, ook maar even gebeld, deed zeker mee. Hoppa daar ging de telefoon, Cees Hendriks. Gaat t nog door Johnny. Tuurlijk Cees en daar kwam Hans Weijers aan. Ook Jos Veld was onderweg. Now we are talking.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoezo, vrouwen kunnen niet vissen!                         Ook Cees was zeer verguld met zijn prijs

Start wedstrijd uitgesteld tot 11.15 en daar gingen we. Schuin voor Bio oord waar ik begin seizoen lekker gevangen had. Nou lekker niets dus, geen tikkie. Na een tijdje maar even bellen met Cris, daar was het ook slecht, alleen Marja had een scharretje. Na een dik uur nog geen stootje, ook bij neef Renee niet. Plotseling echter vlak in de buurt allemaal duikende meeuwen. Makreel lange! schreeuwde Renee. Omdat het verder niets voor stelde zijn we er maar achteraan gegaan, het was nog flink doorkachelen om steeds in of bij de school te komen. Ook Jos en Jouke gingen voor de makrelen. Viswedstrijd was nog steeds gaande, maar vanwege slechte vangsten besloten we om naar de kant te gaan om de vis lekker koud schoon te maken. Cris en Marja bleven echter de juiste wedstijdmentaliteit hebben en bleven zitten. Dit resulteerde erin dat Marja een Geep ving van 51 cm en daarmee winnares van deze wedstrijd werd. Op het terras hebben we daarna ook de prijzen van de eerste wedstrijd uitgereikt. Helaas had Gerard een makreel gevangen, want deze tellen niet mee als wedstrijdvis.

Knappe prijzen, beschikbaar gesteld door Nipro

 

Gerards Trots!

John was ook trots, eerste (bijna geheel) zelfstandige rookie. Lekker rustig aan, topkwaliteit. Gouwe klokkies verbleken erbij.

Cris, bedankt voor je begeleiding, geduld en hulp

Op naar Jazz&Sail !!!!!!!!!!!!!!!

 

4 juni 2011: Door brede inzet eerste viswedstrijd een groot succes!

Ondanks windstoten tot windkracht 6 is de wedstrijd van zaterdag 4 juni toch een groot succes geworden. De minimaal benodigde boten (4 stuks) om de wedstrijd te laten tellen waren aanwezig. Helaas was Chris de Vries vanwege vakantie te laat op de hoogte. Geen paniek Chris want de beste drie wedstrijden tellen mee voor de puntentelling over-all. Aan alle doordouwers en in het bijzonder Yvonne Louwe, complimenten, we hebben het met elkaar toch maar geflikt. Aansluitend lekker de vis gebakken. Dank aan Hans Weijers, Gerard Tepas en Theo Modder. Enige minpuntje is dat ik de prijsuitreiking vergeten ben. Dit doen we dus voor aanvang van de volgend wedstrijd. Ga naar uitslagen voor meer over deze bijzondere dag. Het was een dagje hard-core vissen!

 

 Broodnodige variatie in visgerei, kijkje in de keuken van Hans en Yvonne.

 

Hans en Yvonne hadden het tempo er goed inzitten.

Nieuw vislid Gerard Tepas, kan ik hier mijn ankertje uitgooien?

 Na zo’n intensieve dag is het prima aanzitten, natuurlijk ook dankzij de medewerking van de walschipper(s).

3 juni 2011: Hengelsportzaak NIPRO sponsort mee en brengt mooie prijzen in voor de viswedstrijden

Richard Pronk was direct zeer enthousiast over de visactiveiten die ontplooid gaan worden bij de Botenclub en heeft naast een leuke korting ook nog eens extra prijzen ingebracht. Alle prijzen voor de wedstrijden zijn visgerelateerd, zo zijn er een drietal mooie boothengels te winnen, alsmede molens, vismessen, opvouwbare putsemmers, vis-fileermessen. visgerei setjes (lood, paternoster, zeebaarsonderlijn etc.). Koeltas speciaal voor aas, grote rol vislijn, hengelbeschermers, pilker-opbergmap, diverse opberg boxen enz. Ik kan een ieder adviseren om eens langs te gaan bij deze zaak voor vakkundig en deskundig advies. Richard is zelf fervent visser en heeft een geweldige kennis opgedaan en wil die graag met je delen.

 

Voor uw hengelsportartikelen en gedegen advies naar NIPRO Hengelsport:

Bezoekadres winkel:
Nipro Hengelsport
Rijperweg 48
1744 HL Sint Maarten
Nederland
Openingstijden:
ma t/m do : 09.00 – 18.00 uur
vrijdag: 09.00 – 20.00 uur (koopavond)
zaterdag : 09.00 – 17.00 uur
zondags gesloten
Contactgegevens:
Telefoon: +31 (0)226 394055
Fax: +31 (0)226 390215
Email: info@niprohengelsport.nl

 27 mei 2011- Poging tot het nieuw leven inblazen van het visgebeuren op ons cluppie

Hallo beste clubleden en visvrienden! Na overleg met Cees Hendriks wil ik gaan proberen om de viswedstrijden dit jaar een beetje vlot te trekken. Gelukkig wil Cees het eerste jaar op de achtergrond nog een beetje meesturen en heeft Hans Veldman de nodige stukken ter beschikking gesteld zodat ik wat inzicht heb gekregen in de structuur. Inmiddels heb ik onder het kopje reglement de soorten en maten van de vis die je kan vangen in de noordzee aangepast. Dit geldt ook voor de puntentelling. De opzet van de competitie wil ik gewoon laten zoals hij was. Dus het gaat om een tweetal onderdelen. 1. de wedstrijden onderling en 2. het bord met de grootste maat per soort in de kantine.

Voor de onderlinge wedstrijden wil ik prijsjes aan gaan schaffen. Na de wedstrijd zullen de punten worden opgeteld en de nummers 1 tot en met 5 krijgen dan een prijs. De prijsuitreiking is op de dag van de wedstrijd en zal plaatsvinden op het terras van de club onder het nuttigen van een consumptie. Als we veel hebben gevangen en er is voldoende animo, spreken we bij deze af dat wij de gevangen vis ter plekke bakken en opeten. Daarbij zullen wij onze overige leden natuurlijk niet vergeten.

In de kantine hangt een bord waarop een vast aantal vissoorten staan. Gedurende het seizoen zal hierop de maat van de gevangen vis, de datum en naam van de visser komen te staan. Onze walschippers zijn verantwoordelijk voor een juiste meting, sjoemelen is dus uitgesloten en zeker niet toegestaan. Dus heren niet eerst even op de vis gaan staan om hem wat langer te maken!. Aan het eind van het seizoen zullen we de standen op het bord in de kantine bekijken en gaan we zien wie per genoemde vissoort de grootste heeft gevangen. De nummers 1 tot en met 3 komen dan in aanmerking voor een prijs.

Vorige jaargangen hadden we de borden van Marcus als prijs per vissoort, dit is gezien de kosten en de het feit dat dit zeer arbeidsintensief is een gepasseerd station, met andere woorden het budget is hiervoor niet voldoende. De prijzen die we nu ter beschikking gaan stellen zijn sportvis verwant. Denk aan vismolen, onderlijnen, paternosters, lood etc.

Wisseltrofee: Deze is in 2003 gemaakt door Sies van Hoorn-Vrasdonk en zal uitgereikt worden tijdens de najaarsvergadering aan degene die over drie wedstrijden de meeste punten heeft. Dit totaal komt tot stand door de drie beste wedstrijden bij elkaar op te tellen. Daarna mag je een jaar genieten van deze prachtige trofee en de daarbij behorende eer.

Oproep: Graag wil ik van alle vissers die mee willen doen hun juiste telefoonnummer of e-mail adres hebben, graag even mailen naar: j.deweijer@quicknet.nl of doorbellen 072-5894466 of 06-14016281. Natuurlijk mag je ook bellen voor suggesties en tips. In de week voorafgaand aan een viswedstrijd zal ik dan een mail sturen of even bellen met de leden die zich hebben opgegeven. Dit zal aan de hand van het weerbericht gebeuren. Het plan is om minimaal vier wedstrijden te laten plaatsvinden per seizoen.

TIP: Als je op zaterdag wil gaan vissen of er is een wedstrijd, kan je vrijdag(avond) Cees Bruin in Groet bellen 072-5091553 om pieren of zagers te bestellen. Hij neemt dit dan zaterdagochtend vroeg mee naar zijn standplaats op de markt in Bergen. Scheelt je een ritje Groet in de vroege ochtend.

Goed Nieuws!: Volgens goed ingelichte bronnen kunnen we twee nieuwe leden toevoegen aan ons bestand, te weten Gerard Tepas en Glen Hendriks. De gemotoriseerde brigade is sowieso lekker bezig op de club want ook Loek Fortuin, Erik- en Mark Vollenbrock, Pieter Wildschut en Peter van Keulen zijn toegetreden met hun Boston Wahler. Ik ga ervan uit dat deze mannen ook een visje willen vangen en zal ze dan ook zeker even laten weten wanneer er gevist kan worden. Het gaat nog gezellig worden op het water!

Verslag van een dagje vissen op 21 mei 2011, mijn eerste zeebaars en een rook makrelen op 22 mei

Vrijdagavond, het weerbericht zag er veelbelovend uit en dus maar 50 piertjes besteld bij Cees Bruin en zaterdagochtend op de fiets naar de markt in Bergen om ze op te pikken. Op mijn vraag of er meer vissers waren die pieren hadden besteld kreeg ik te horen dat een er al was geweest. Toen ik de Eeuwige Laan opfietste zag ik in de verte nog iemand fietsen, dit bleek Chris de Vries te zijn. Laatste stukkie samen opgefietst en daarna boten klaar gemaakt. Nog even een bakkie met Cor en Trudy. Chris zou helemaal de Noord ingaan en Hans zou zijn geluk beproeven recht voor de club. Zelf had ik ook geen zin om uren te toeren en besloot richting Schoorl te gaan. Op de fishfinder gezocht naar diepte van rond de 14 meter. Hengelt in orde gemaakt voor het vissen op schar en naar aanleiding van de vorig jaar gegeven visclinic door Bernard mijn andere stokkie voorzien van zeebaarsonderlijn met zwerflood. In het voorjaar lekker nieuwe spulletjes gekocht bij NIPRO en ik dacht dat ga ik meteen maar eens proberen.

Omdat ik meteen flink beet had op mijn scharhengel kwam ik er na een tijdje pas aan toe om mijn andere hengel met zeebaarsonderlijn te gebruiken. Nou met deze onderlijn en zwerflood kan je dus ook prima schar vangen! Nadeel is alleen dat de schar bij binnenhalen als een propellor in de rondte gaat draaien en je zijlijntjes dus helemaal opwinden. Nou goed, verse pieren eraan en weer overboord die handel, af en toe lijn geven zodat je een lekker eind bestrijkt omdat je lood niet verankert ligt. Weer even naar het schar-hengeltje kijken en boem met een klap lag mijn andere hengeltje achter in de boot. Voor de zekerheid nog maar een tikkie gegeven en toen binnenhalen. Nou dat voelde ik meteen, dat kon geen schar zijn. Wellicht een gulletje of grote wijting. Het was in ieder geval leuk vissen met dit spinhengeltje, maar uiteindelijk kwam de vis in zicht. Een zeebaars! Toppie!.

Met mijn 50 piertjes heb ik die dag ca. 70 vissen gevangen. De scharretjes en wijting pakten zelfs de miniemste stukjes pier. Op een gegeven moment moest ik zelfs de hengels binnenboord houden omdat ik niet aan mijn boterhammetje toekwam, dat is lekker zo’n dag zeg, heldere lucht, warme zon, zee, beetje wind en goed vis vangen. Alle pieren tot het laatste beetje opgevist en daarna naar de club. Vis schoongemaakt en genoten van de (vrouwelijke) aandacht. Komt omdat het hele jagersgedoe in je genen klaarblijkelijk toch opspeeld. Daarna wat spullen opgeruimd en nog even gevaren met Roman. Ik zou met Theo Modder ook nog even gaan varen, was zo’n mooi weer. Maar ja, het ging weer gepaard met een biertje dus het bootje bleef aan de kant.

Zitten we lekker op het terras, ziet Hans Weijers ineens meeuwen duiken richting Hargen. Het was al aan de tijd dus ik kijkt Theo aan en hij mij. Hengels lange, waar heb je die?? Nou dat was zo geregeld, dus rennen naar de boot en gassen! Midden in het gekrakeel de boel overboord en het was raak! De school nog een beetje gevolgt richting Camperduin totdat we genoeg hadden (50 stuks). Gelukkig bleven Cor en Trudy op de club en mochten we lekker mee-eten. Macaroni en pasta met zalm en een heerlijke toet toe. Jongens wat een feest. Daarna boot opruimen en makreel schoonmaken. Om 11:00 was dit zo’n beetje klaar. Vis lekker koud gezet om de volgende dag te roken. We waren er dit jaar dus lekker vroeg bij. Op zondag waaide het wel erg hard maar toch een rook gemaakt in de luwte van de club, eerst de vissen in de pekel en daarna op de pennen. Theo moest werken maar was er om een uur of twee. Door de grote trek in het vat konden we niet smoren met houtmot maar moesten het geheel op hout doen. Door hoge begin temperatuur waren de buikjes wat open gaan staan, maar verder weer prachtige goudgele rakkers en super van smaak! Hopelijk is dit een voorbode voor een prachtig seizoen met goede vangsten.

OPROEP – OPROEP – OPROEP – OPROEP – OPROEP – OPROEP – OPROEP – OPROEP

Om de site wat leven in te blazen zijn we hard op zoek naar leuke stukjes, liefst voorzien van foto’s, overige mededelingen of wat dies meer zij. Wilt u dus iets kwijt dan kunt u dit wat betreft vissen mailen naar j.deweijer@quicknet.nl of voor het zeilen rene.ruijgrok@planet.nl  

De laatste stand op 29 mei 2011 inzake de grootste vis. U kunt die zien op het bord in de kantine.

SOORT LENGTE DATUM NAAM VISSER
Schol
Schar 29 cm 21-05-2011 J. de Weijer
Bot 42 cm 21-05-2011 Jouke Veld
Makreel
Zeebaars 41 cm 21-05-2011 J. de Weijer
Geep 51 cm 21-08-2011 M. de Vries
Tong
Wijting 33 cm 21-05-2011 Cees Hendrix
Kabeljauw/gul
Bijzondere vis

Controle verbod op zeevissen

In de Algemene Plaatselijke Verordening zijn regels opgenomen over het zeevissen vanaf het strand en het vissen met een vast vistuig op en in de bodem van de zee. Denk hierbij aan vissen met netten, zoals ‘staand wand’, fuiken, en dergelijke. De komende tijd wordt hierop gecontroleerd.

De regels zijn nodig omdat een vistuig en netten gevaarlijk kunnen zijn voor de strandbezoekers. Je kunt er verstrikt in raken, met alle gevolgen vandien. Daarom is in de Algemene Plaatselijke Verordening opgenomen dat:

  • Het niet toegestaan is om van 1 mei tot 1 oktober met hengels vanaf het strand te vissen. Dit verbod geldt voor het strandvak tussen kilometerpaal 36.500 en 39.500 (strandvak Egmond aan zee) en tussen kilometerpaal 40.250 en 41.000 (strandvak Egmond-Binnen).
  • Gedurende het hele jaar verboden is om voor de kust van de gemeente Bergen te vissen met vaste vistuigen op of in de bodem van de zee (bijvoorbeeld met een staand wand of fuiken). Dit verbod geldt ook ‘s nachts en ook voor de watergedeelten die geheel of gedeeltelijk door zandbanken van de zee zijn gescheiden.

Voor het vissen met een vast vistuig kan het college van Bergen ontheffing verlenen. Deze ontheffing wordt om veiligheidredenen niet verleend voor het tijdvak van 1 mei tot 1 oktober.

Handhaving
Medewerkers van de gemeente Bergen zien er op toe of het verbod op zeevissen wordt nageleefd. De welbekende Jeeps!

Dit vind je misschien ook leuk...