Sail Bergen 2020

Voor het 41ste jaar op rij organiseert Botenclub Bergen op zaterdag 5 en zondag 6 september catamaran oefen-wedstrijden. I.v.m. de recente ontwikkelingen van het Corona-virus zijn we genoodzaakt om dit weekend op een andere manier te organiseren dan we gewend zijn. De oefen-wedstrijden gaan door maar er is geen programma voor bezoekers. Jazz & Sail 2020 is geannuleerd en de catamaran oefen-wedstrijden worden gezeild onder de vlag van Sail Bergen 2020.

Er wordt gestart in twee startvelden. Boten met een Texel rating groter of gelijk aan 107 en kleiner dan 107. Alle type catamarans zijn dus welkom! Sail Bergen 2020 is tevens een officieel Dart 18 evenement wat zorgt voor een extra groot deelnemers veld.

De wedstrijden worden georganiseerd vanuit het clubpaviljoen van de Botenclub. Boten kunnen eventueel al op vrijdag 4 september na 18.00 uur en zaterdag 5 september tot 10.00 uur worden gebracht. Graag contact opnemen via 0619918882.

Naast de botenclub staat een grote trailer. Hier kan men zich zaterdagochtend inschrijven. Verder wordt hier de briefing en de prijsuitreiking gehouden. 

Op zaterdag is de briefing om 12.00 uur en de eerste start om 13:00 uur en worden 3 of 4 oefen-wedstrijden gevaren. Na de wedstrijden wordt voor de zeilers en hun supporters een barbecue georganiseerd. Deze kunnen worden gekocht met een clubkaart. Voor drankjes etc. zullen meerdere uitgiftepunten op de botenclub zijn. 

Op zondag zullen we wederom het water opgaan en staan er 2 oefen-wedstrijden gepland. De briefing op zaterdag is 11.00 uur en de eerste wedstrijd start om 12:00 uur.

Uiteraard vragen wij jullie thuis te blijven bij verkoudheid o.i.d. en corona-maatregelen te respecteren. 

Jazz & Sail, sport, fun music and more!

Tot ziens tijdens Jazz & Sail!