Sail Bergen 2021

Voor het 42ste jaar op rij organiseert Botenclub Bergen op zaterdag 4 en zondag 5 september catamaran wedstrijden. I.v.m. de huidige ontwikkelingen, m.b.t. het Coronavirus, gaat Jazz & Sail niet door maar je bent op de Botenclub Bergen van harte welkom om te komen kijken naar de spectaculaire catamaran zeilwedstrijden. We zeilen de wedstrijden dit jaar onder de vlag van Sail 2021. ⛵

De wedstrijden worden georganiseerd vanuit het clubpaviljoen van de Botenclub. Het paviljoen van de Botenclub is bereikbaar via de zuidelijke strandopgang en je vindt het paviljoen 200 meter voorbij Blooming Beach.

Voor de zeilers!
Er wordt gestart in twee startvelden, welke zijn omschreven in de Lokale Wedstrijd Bepalingen die bij de inschrijving op de Botenclub Bergen wordt uitgereikt. Bergen Sail 2021 is tevens een Klasse evenement voor de Dart 18. Meer informatie hierover vindt je op de website van de Dart Klasse Organisatie.

Programma
Vrijdag 3 september 2021
• Vanaf 18:00 uur bootvervoer van rotonde hoofdstrandopgang naar het clubpaviljoen

Zaterdag 4 september 2021
• Vanaf 08:00 tot 10:00 uur bootvervoer van rotonde hoofdstrandopgang naar het clubpaviljoen
• 11:00 Briefing door wedstrijdleiding
• 13:00 uur start wedstrijd

Zondag 5 september
• Vanaf 08:00 tot 10:00 uur bootvervoer van rotonde hoofdstrandopgang naar het clubpaviljoen
• 12:00 uur vervolg wedstrijd
• ca. 17:00 uur Prijsuitreiking bij het clubpaviljoen
• Vanaf 18.00 uur bootvervoer van clubpaviljoen naar rotonde hoofdstrandafgang

Het starttarief is € 25,- per persoon (1 pers. catamaran € 25,- / 2 pers. catamaran € 50,-). De briefing en de prijsuitreiking zal plaatsvinden bij de grote trailer.

Vooraf inschrijven verplicht je tot niets
Door voorinschrijving heeft de organisatie een indicatie hoeveel catamarans dit jaar naar Bergen aan Zee komen. Het inschrijfformulier ligt dan op de zeildagen ingevuld klaar wat de procedure versneld.

Voor de bezoekers!
Bezoekers zijn van harte welkom om te komen kijken naar de spectaculaire catamaran zeilwedstrijden. Het mooiste moment om te komen kijken is bij de start van de wedstrijden als de boten het water in gaan (zaterdag om 13.00 uur en zondag om 12.00 uur) en als de boten weer binnen komen (zaterdag rond 16.00 uur en zondag om 15.00 uur). Natuurlijk is het mogelijk voor deelnemers en bezoekers, om op een veilige manier, een drankje en hapje te nuttigen. Botenclub Bergen zorgt daarnaast voor veel gezelligheid en spektakel op het strand en op de Botenclub. Kom gezellig een kijkje nemen in ons paviljoen en drink een drankje en eet een hapje met ons mee. Je bent van harte welkom! 😄🍻🍔 Tip! Neem een verrekijker en een camera mee. 

Voor jou en onze veiligheid
Uiteraard vragen wij jullie thuis te blijven bij klachten die corona-gerelateerd zijn zoals omschreven door de RIVM.

Sail 2021, sport, fun music and more!

Tot ziens tijdens Sail 2021!