Vissen

 

Algemeen
De Viscommissie heeft het doel om minimaal 4 wedstrijden per jaar te organiseren volgens het reglement welke elders op de site te vinden is.
Na elke wedstrijd volgt er meteen een prijsuitreiking onder het genot van een drankje en een hapje. Meestal wordt de gevangen vis terplekke gebakken, en op het terras samen opgegeten.
De prijzen worden niet alleen door de commisie aangekocht met geld dat de club jaarlijks beschikbaar stelt, maar worden vooral door diverse sponsoren in natura aangeleverd.
De puntentelling wordt elk jaar bijgesteld aan de hand van de minimale maten, aangegeven door de NFB.

Wisseltrofee
In 2003 heeft de Viscommisie besloten om een wisseltrofee competitie in het leven te roepen. Zij hebben door een bekende Kunstenaresse uit Bergen (Sies van Hoorn-Vrasdonk) een vis van keramiek laten maken, welke tot en met 2007 als wisseltrofee zal dienen. De puntentelling van de geviste wedstrijden dient als basis voor het klassement van de wisseltrofee.
Per deelnemer wordt aan het eind van het seizoen het totaal van het hoogst behaalde punten aantal van 3 wedstrijden genomen, welke zal leiden tot het eindklassement. De deelnemer met het hoogste puntenaantal zal de wisseltrofee winnen, en voor 1 jaar het beheer mogen voeren over deze zeer mooie trofee (zie hieronder).