BES Cup

BES Cup

Ieder jaar word voor BES Cup gestreden. Dit is een overall klassement van drie belangrijke wedstrijdseries van de verenigingen aan de stranden van de BES-gemeente. Dit zijn catamaranvereniging CAT7.2 uit Hargen, KZBV Bergen aan Zee en botenvereniging de Werf uit Egmond aan Zee. Iedere vereniging organiseert een deel van de meetellende wedstrijden.
De uitslagen van deze worden bij elkaar geteld en hieruit komen de beste zeilers van onze nieuwe grote gemeente naar voren.

Kijk voor de wedstrijddagen op de wedstrijdkalender!

NB Het aantal wedstrijden per wedstrijddag kan door de organiserende vereniging gewijzigd worden!

De resultaten van de wedstrijden en de tussenstand zijn te vinden op de zeil uitslagen pagina.
Verslag BES Challenge 2010 als laatste wedstrijd voor de BES Cup

BES Challenge 2010

De BES Challenge is dan toch gevaren, en hoe! Nadat de wedstrijd in Hargen niet door kon gaan is afgelopen zondag 12 september de BES Challenge alsnog gevaren. Het waren de laatste wedstrijden voor de BES Cup 2010 en een dubbele puntentelling.

De race was zowel voor de grote als de kleine boten nog lang niet gelopen. In de kleine klasse waren de Dart 18 kemphanen Ruud Goudriaan en Dick Ganseman van de partij om te strijden om de eer. In de grote klasse lagen Leo en Bart van der Meulen voor, met Henk Blankman en Annette Glas op een tweede plaats. Leo en Bart waren helaas niet aanwezig om hun eerste plek te verdedigen, waardoor Bart Damen en Jan Wijker zeker ook nog kansen op de fraaie prijzen hadden.

Het weer was weer ons goed: een krappe 4 bft, weinig golven en ‘s middags een lekker zonnetje. De ideale ingrediënten voor een spannende strijd.

Onze trouwe startbootbemanning Kees en Hessel hadden samen met Paul weer een perfecte gate- baan uitgelegd met ook wat ruimte voor een stuurboord start, een tactiek die velen toepasten. De wind nam in de loop van de dag nog wat toe waardoor we drie knappe wedstrijden hebben kunnen varen.

De races bij de grote boten waren een prooi voor Bart Damen en Steven Dekker. Na een 3’tje in de eerste race volgden (bijna vanzelfsprekend) twee 1’tjes. Arie en Mitch Eriks wisten de heren van BNR echter goed bij te houden. Een knappe prestatie van het team dat dit jaar de overstap heeft gemaakt naar de F18.

In de kleine klasse legden Ruud en Dick elkaar geen haarbreed toe. Ruud en Sabrina wisten hun iets mindere starts gedurende de race goed te maken. In de eerste race waren Dick en Rozemarijn Ruud en Sabrina maar 0,5 seconden voor. De tweede en de derde race waren voor Ruud en Sabrina.

Klapstuk van de dag was de match race tussen Dick en Rozemarijn en Ruud en Sabrina. In een 1 op 1 gevecht bleven Dick en Rozemarijn Ruud en Sabrina voor. Een leuke strijd die vanaf de kant goed te volgen was.

De laatste race in de BES Cup serie bleek achteraf beslissende te zijn. Dick en Ruud eindigden op een gelijk aantal punten met een gelijk aantal 1’tjes, 2’tjes, 3’tjes etc, echter Ruud wist Dick in de laatste race achter zich te houden. De BES Cup 2010 bij de kleine boten ging dan ook naar Ruud en Sabrina.

BNR Watersport moet een extra prijzenkast gaan aanschaffen na dit seizoen aangezien Bart en Steven met hun geweldige serie uitslagen de overwinning ook de BES Cup bij de grote boten binnen haalden. Nu staan dus ook de beide BES Cups in Egmond Binnen te pronken. Jan Wijker wist beslag te leggen op de 2e plek overall en Arie en Mitch Eriks zijn de fraaie runner ups van dit seizoen bij de grote boten. Henk Blankman en Annette Glas wisten hun stabiele seizoen helaas niet beloond met een prijs. Ze eindigden op een gelijk aantal punten met Arie en Mitch Eriks, maar de laatste race deed ook hun de das om..

De BES Club prijs, het fraaie roerblad beschikbaar gesteld door BNR Watersport, blijft op zijn vertrouwde plek: het paviljoen van BV De Werf. Met dank aan de goede resultaten van onze clubzeilers is de achterstand op KZBV Bergen omgezet naar een voorsprong van 6 punten (514 punten voor BV De Werf en 522 voor KZBV Bergen).

Al met al kijken we terug op een geslaagde BES Cup seizoen: soms wisselden omstandigheden, maar altijd een zeer aan elkaar gewaagd veld en sportiviteit ten top.

Vanaf deze plaats dank aan de wedstrijdcommissies van KZBV, Cat 7.2 en de startboot bemanning.

Zeilcommissie BV De Werf

Nadat de aftrekraces goed waren bepaald volgde de toch verrassende uitslag

Hieronder de toevoeging de aanvullende Wedstijdbepalingen voor de BES Cup :
Klik hier om de wedstrijdbepalingen te downloaden