Wedstrijden bij de KZBV

Wedstrijden bij de KZBVNacra17

Ongeveer 10 keer per jaar worden er bij de KZBV wedstrijden georganiseerd voor het clubkampioenschap. Meestal op zondag, een enkele keer op zaterdag en zondag.

De wedstrijden worden georganiseerd door de wedstrijdcommissie van de KZBV en deelname staat open voor alle leden van de verenigingen uit Hargen, Egmond en natuurlijk Bergen aan Zee. Deelname isĀ  gratis. Waarom zou je meedoen? Het samen zeilen met andere boten leert je beter zeilen, sneller te zeilen en is nog gezellig ook.

Op de wedstrijddagen (lees hiervoor de wedstrijdkalender) kan je vanaf 11.00 uur inschrijven. Om 12.00 uur is er een briefing; de wedstrijdleider legt uit wat voor parcours er gevaren wordt, hoe de start verloopt en eventuele bijzonderheden.

Om 13.00 uur is de start van de eerste manche. Hoe de start exact gaat kan je bij de reglementen lezen. In het kort gaat de start als volgt; de clubboot ligt op een afstand van de eerste boei. De lijn hiertussen is de startlijn. 6 minuten voor de start geeft de wedstrijdleider het eerste vlag (en geluidsignaal). Als de laatste startvlag omlaag gaat (en het geluidssignaal klinkt) is de wedstrijd begonnen en worden er 2 of 3 rondes gevaren. De wedstrijdleider houdt in de boot de tijd bij en noteert deze bij binnenkomst van de boten. Aan de wal worden deze tijden op basis van de Texel rating omgerekend naar een per boot gecorrigeerde tijd. Deze gecorrigeerde tijden tellen voor het klassement en hierdoor heeft elke boot, klein of groot, even veel kans op de overwinning.

Na afloop wordt op het terras de uitslag bekend gemaakt en praten we onder het genot van een drankje na over de wedstrijd. Klinkt toch leuk genoeg om een keertje mee te doen?

Neem contact op via ons contact formulier